Több mint egymilliárdból épült ronda kockaépületben, mint új attrakcióban gyönyörködhetnek a Tisza-tóra látogatók

Megosztás

Befejeződtek a Tiszafüreden hamarosan megnyíló Természetbúvár Játszóház és Túraközpont kivitelezési munkálatai. Az épület kívülről sima, ronda Kádár-kockának tűnik a fotók alapján.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei önkormányzat és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft konzorciumi együttműködésében új, négy évszakos aktív- és ökoturisztikai attrakció épült Tiszafüreden.

A Természetbúvár játszóház és túraközpont kivitelezési munkálatai befejeződtek, a létesítmény 2024. év tavaszán nyitja meg a kapuit a látogatók előtt.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye és a Tisza-tó turisztikai kínálatának bővítésével az új látogatóközpont célja, hogy egy új, sokszínű, élmény alapú szórakozási lehetőséget biztosítson a térségbe látogatók számára.

A létesítmény KÉRÉSZ öko- és aktív turisztikai központ néven várja a vendégeket jövőre. A projekt teljes költsége 1,279 milliárd forint – mely 100%-ban vissza nem térítendő támogatásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel konzorciumban 2020. január 17-én nyújtott be támogatási kérelmet „Természetbúvár játszóház és túraközpont létesítése Tiszafüreden” címmel.

Az ötlet hamar elnyerte a döntéshozók támogatását, és egy bő hónap alatt megszületett a Pénzügyminisztérium támogató döntése.

A projekt keretében olyan 4 évszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó létesítmény valósult meg Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, a Tisza-tó térségében, amely hiánypótló beruházás: rossz időjárási körülmények esetén is programlehetőségeket kínál a térségbe érkező hazai és külföldi turisták, az aktív turizmust kedvelők számára egyaránt.

Teljesen új, egyedi élményeket, és a már meglévő turisztikai kínálathoz kapcsolódó, azokat színesítő és színvonalukat emelő szolgáltatásokat és lehetőségeket kínál az új KÉRÉSZ öko,-és aktív turisztikai központ, ami sajnos kívülről nem nyújt egy épületes látványt abban a természeti környezetben, amire oly büszkék ezen a vidéken.

A projekt a Tisza-tónak, mint hazánk egyik meghatározó turisztikai fejlesztési térségének egyik kulcsprojektje lehet, mely tartalmában és funkcionális kialakításában is lehetőséget teremt a Tisza tó fejlődő turisztikai szolgáltatásainak összekapcsolására, a térségi együttműködések kiszélesítésére, gazdasági erejének és versenyképességének növelésére.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat, mint építtető 2022. október 6-án írta alá a vállalkozási szerződést a kivitelező Károlyház Kft-vel, aminek 14 hónap állt rendelkezésre a beruházás részeként az építési munkálatok megvalósítására. A kivitelezési munkák ütemszerű előrehaladásának köszönhetően a műszaki átadás-átvételi eljárás sikerrel zárult, az épület berendezései, digitális eszközei telepítésre kerültek.

A fotók a napokban, a kivitelezési munkálatok befejezésekor készültek.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat Facebook

Nincs sok fantázia ebben az építményben

Kapcsolódó cikkek